Оборудване

Оборудване

Основен фактор за ефективността на всяко едно производство е съвременното и ефективно оборудване.

Основния актив във всяко едно земеделско стопанство са тракторите от различни теглителни класове. С растящите цени на горивата и консумативите ние отделяме специално внимание при избора и поддръжката им. Разполагаме с необходимите като брой и мощност машини за всички необходими операции от водещите производители като John Deere, Fendt, Case и др.

Качествената почвообработка е задължителна за успешното земеделско производство. Ние от Агромейт отделяме голямо внимание на навременната и педантична подготовка на почвата. За целта разполагаме с пълния набор от почвообработващи машини:

  • Плугове за предсеитбена и дълбока оран – конвенционални и обръщателни (Kuhn, Regent, Sarapanis, Ovlac, Kverneland)
  • Продълбочители с двойка валяци;
  • Дискови брани – Х образни, V образни, тежки и леки (Kverneland)
  • Къси дискови брани с притъпкващ валяк; (He-Va)
  • Предсеитбени култиватори (Vaderstad, Strom, и др.)
  • Окопни култиватори с торовнасящи апарати и възможност за внасяне на микро торове и почвени хербициди;
  • Валяци (Rau)

Същинското начало на всяка една реколта поставяме с прецизната сеитба на произведени от нас лицензирани или такива закупени от водещи световни семенарски къщи семена. Сеитбата на слети култури се извършва с помощта на пневматични комбинирани сеялки извършващи няколко операции едновременно (валиране, разрохкване, валиране, сеитба, валиране) (Kverneland Accord).

Сеитбата на окопните култури се извършва с прецизни вакуумни сеялки (анкерни и дискови) с торовнасяне на гранулирани и микро торове.(Monosem)

Навременното и точно подхранване на културите, чрез внасяне на минерални торове във всички фази на растежа става с прецизна тороразпръсквачка VICON на Kverneland.

Растителната защита и внасянето на листни торове и био-стимулатори се извършва с прикачна и навесна пръскачки производство на френската фирма TECNOMA с голяма вместимост и независимо поддържане на нормата на пръскане с автоматично управление на секциите за избягване на пропуски и препокривания Trimble EZ-Boom.

Качественото и навременно прибиране на реколтата с минимални загуби се осигурява от сламотръсни комбайни от серия W600 на John Deere. Те са снабдени с хетери за слята повърхност до 7.6 м, оборудвани с бързо прикачващо се репично приспособление с вертикални ножове. Специализирани хетери за царевица и слънчоглед се използват за прибиране на пролетните окопни култури.

За транспортните и товаро-разтоварни работи оборудването ни се състои от множество ремаркета за зърно, бордови камион с кран, 17м. телескопичен товарач в комплект с платформа, кука, вилици и кофа, тракторен челен товарач, шнекови товарачи и др.

Критичните полски операции като култивация, торене, сеитба, пръскане и жътва се извършват с помощта на автоматично GPS управление на машините с оборудване на Trimble.